Bouwproducten
Bouwproducten
Bouwproducten
Bouwproducten
Solid Bamboo
Solid Bamboo, een solide verzamelnaam

De naam solid bamboo wordt steeds meer gehanteerd als de omschrijving van de onder hitte geperste bamboevezels, maar af en toe komt men ook andere namen tegen, zoals 5e generatie bamboe, strandwoven bamboo, SWB5G, bamboo XL of bamboe composiet.

Solid Bamboo in de bouw

De duurzame revolutie

In China wordt bamboe al eeuwen gebruikt in de bouw voor steigers en ook in Nederland wordt het gebruik van bamboe in de bouw gangbaarder. Solid Bamboo vertelt u graag meer over de talloze toepassingen.

Talloze toepassingen in Solid Bamboo

90% van het bamboe dat nu binnen wordt gebruikt is gelamineerd bamboe. Denk aan parket, trappen, kozijnen en lambrisering maar ook veel interieur-bouw toepassingen zoals balies en tafels. Dit bamboe is in principe niet geschikt voor gebruik buiten, maar daar kunt u wél prima solid bamboo gebruiken. Solid bamboo wordt nu al gebruikt als gevelbekleding, trappen, brugdekken en kozijnen.

Het materiaal is prima geschikt om mee te bouwen. Recent heeft Solid Bamboo haar bamboe toegepast als constructie materiaal voor een extra verdieping op een woning in Amsterdam. Solid Bamboo is de sterkste van alle soorten en alle aanbieders. 

De voordelen van het gebruik van solid bamboo in de bouw zijn talrijk:

  • solid bamboo kent een ongewoon hoge dimensiestabiliteit
  • het is eenvoudig te onderhouden
  • kleur en oppervlak blijven zo goed als nieuw dankzij de speciale vochtregulerende coating R-8XV

Solid bamboo is bestand tegen barsten en heeft daardoor een lange levensduur. Solid Bamboo kan u desgewenst in contact brengen met ervaren interieur-bouwers en hoveniers voor het realiseren van uw wensen.

Dankzij de hoogst mogelijke duurzaamheidsklasse heeft solid bamboo een extreem lange levensduur.